Strava

Strava is een (fabrikant onafhankelijke) website en mobiele applicatie waarmee sportprestaties kunnen worden bijgehouden via GPS. Via de software kunnen gebruikers sportieve prestaties plannen, opslaan en met andere gebruikers vergelijken. De gebruiker kan een deel van een geregistreerde rit opslaan als segment, waardoor de tijd van andere gebruikers die dat segment aflegden in een ranglijst worden opgenomen.

Naast Strava zijn er vele andere app’s (zoals Komoot) waar u ritten mee kunt vastleggen, veelal zijn deze wel fabrikant gerelateerd, zoals b.v. Garmin Connect, Mio share, maar b.v. Wahoo heeft er voor gekozen om de keuze vrij te laten, waaronder Strava, RideWithGPS of ook Garmin Connect. Sigma Sport heeft zijn eigen manier van opslaan en verwerken, in de Sigma Cloud.

TC de Waardrenner is ook op Strava aanwezig, toertochten worden, via Fietssport.nl als GPX bestand aangeleverd. Leden van de club zetten hun ritten vaak op Strava, wellicht dat U het leuk vind om lid te worden van de Strava club TC de Waardrenner. Deel uw ritten via Strava, wellicht dat anderen kunnen genieten van een mooie tocht die U hebt gereden.

Wilt U lid worden van de Strava club? Dan dient U wel een account op Strava te hebben.

Strava Art is een activiteit die een extra dimensie toevoeg aan de prestatie, tekenen met de fiets , misschien een Olifant? Of verzin zelf een leuk figuur.

Il Elefantino

Strava kan worden gekoppeld aan Garmin Connect, zodat uw activiteiten automatisch worden gescynchroniseerd (net als Komoot en Ride with GPS). Connectie werkt twee kanten op: Activiteiten van Garmin naar Strava en Routes van Strava als Koersen naar Garmin Connect.