Komoot

Komoot is een (hardware onafhankelijke) website en mobiele applicatie.

De meeste routeplanners baseren hun routes op de snelste manier om van A naar B te komen met de bestemming als belangrijkste doel. Komoot is anders: De app focust op de ervaring van de route zelf. Gebruikers kunnen de ondergrond, het hoogteprofiel en de hoogtepunten waarlangs ze gaan zelf bepalen.

Komoot heeft al vele integraties met navigatie apparatuur merken, zoals Wahoo, Hammerhead, Sigma, Garmin. Daarmee wordt het heel makkelijk om een route die je op Komoot hebt gemaakt, om die naar je GPS toestel te zetten.

Daarnaast heeft Komoot het erg goed voor elkaar waar het gaat om gereden ritten in te lezen en daar routes van te maken. Programma als GPSies en Strava laten het daar nog wel eens afweten of maken geen complete routes, Komoot geeft aan in welke mate de route wordt overgenomen en eventueel kun je zelf ook nog de route toch zo aanpassen dat het origineel behouden blijft.

TC de Waardrenner is ook op Komoot aanwezig!

Als Europa’s grootste outdoor app zorgt komoot ervoor dat meer dan drie miljoen fietsers en wandelaars meer kunnen ervaren van de outdoor. Sinds de lancering in 2010 is komoot geroemd voor zijn unieke routeplanner voor fietsers, wandelaars en mountainbikers, turn-by-turn stem navigatie en hoge kwaliteits offline kaarten. Komoot is al herhaaldelijk verkozen tot een van de beste apps door zowel Apple als Google. Internationale merken en drukke toeristenbestemmingen werken samen met komoot om inspirerende content, gepersonaliseerde routes en navigatie technologie aan hun klanten te leveren.

Komoot is ook een sociaal platform. Je kan vrienden uitnodigen voor avonturen en ze weer taggen in die avonturen. Ook kun je foto’s, hoogtepunten en tips van eerdere ervaringen delen. De app heeft ook volledige ondersteuning van GPX-bestanden. Hiermee kunnen routes die eerder met andere app gemaakt zijn geüpload worden en kun je komoot gebruiken als dagboek gebruiken voor je outdoor ervaringen.

Komoot kan worden gekoppeld aan Garmin Connect, zodat uw activiteiten automatisch worden gescynchroniseerd (net als Strava en Ride with GPS).

Plan zelf een tour, dus snel tot ziens op Komoot!