Fietselfstedentocht 2021

Het startschot heeft geklonken. Ditmaal niet bij het Stadhuis van Bolsward, maar virtueel in de Fietselfstedentocht-app. Vanaf woensdag 7 juli om 5.00 uur ’s ochtends is het mogelijk om aan de Fietselfstedentocht van 2021 te beginnen. Niet zoals we dat gewend zijn op Tweede Pinksterdag, maar met behulp van onze app. De maatregelen ter bestrijding van het coronavirus laten het nog altijd niet toe dat op één dag 15.000 deelnemers de Elfstedentocht fietsen.

De afgelopen periode is door het bestuur een app ontwikkeld, waarmee deelnemers op eigen gelegenheid op een zelf te kiezen dag (woensdag 7 juli tot en met zondag 5 september) de Elfstedentocht kunnen fietsen.

De deelnemers die voor de -afgelaste- tocht van 2020 recht hadden op een startkaart, hebben inmiddels per mail een code van tien letters ontvangen, die gekoppeld kan worden aan het eigen account. Vanaf 1 juli is het al mogelijk om de app te downloaden en vanaf nu kan (met de gekoppelde code) ook worden gestart aan de Fietselfstedentocht.
Starten kan in elke stempelplaats. Maar je moet wel in dezelfde plaats waar je bent gestart ook het laatste stempel halen.
Van belang is om op de door jouw gekozen dag te starten tussen 5.00 uur ’s ochtends en 12.00 uur ’s middags.
Eerder of later is niet mogelijk, de app is op dit tijdsblok ingesteld. Alleen dan is er een reële mogelijkheid om de tocht op dezelfde dag uit te fietsen.

In elke stempelplaats moet je digitaal een stempel zetten. Dat kan via GPS (door in de app op de stempelplaats-knop te drukken), of door een QR-code te scannen die in elke stempelplaats is aangebracht op de plek waar normaliter ook een stempel gezet wordt (let op de speciale Fietselfstedentocht-scanborden).

Zondag 5 september is de laatste mogelijkheid om de Fietselfstedentocht op deze manier te voltooien. Wees er dus op tijd bij en zoek een mooie dag uit om te gaan fietsen. Deelnemers die de tocht volbracht hebben krijgen
eind september/begin oktober hun welverdiende medaille thuisgestuurd.

Tot slot wensen we iedereen heel veel fietsplezier. Deel je ervaringen en mooie verhalen op sociale media met de hashtag #ikfietsde11. Ook al kunnen we niet allemaal op dezelfde dag fietsen, op deze manier delen we wel onze belevenissen met elkaar.

GPS track is HIER te vinden!

Bron: Fietselfstedentocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *