Coronavirus & Wielersport

De ontwikkelingen rondom het coronavirus treffen ook de wielersport. Via onze wielerbond NTFU houden wij dit als TC de Waardrenner ook nauwlettend in de gaten.

Toertochten & Clubritten

Alle sportevenementen tot 1 juli 2020 (was 1 september) zijn afgelast vanwege het coronavirus. Dat gold ook voor toertochten en clubritten. De toertochten in die periode zijn geannuleerd, en niet langer zichtbaar op Fietssport-kalender. Aanvullend het volgende van het bestuur: In verband met de startlocaties zijn er dit jaar (2020) GEEN toertochten, althans niet in groepsverband. Individueel rijden van deze mooie routes is wel mogelijk, kijk hiervoor op betreffende pagina’s. De clubritten zijn inmiddels weer gestart, hou de rittenkalender in de gaten.

Wieler evenementen afgelast

Advies aan verenigingen

Het kabinet heeft ook voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Wij ondersteunen deze oproep en vragen verenigingen om clubbijeenkomsten zoals clubritten, trainingen, vergaderingen en vieringen af te gelasten. TC de Waardrenner heeft daarom besloten om geen georganiseerde clubritten uit te voeren. Individueel kunt U natuurlijk gewoon blijven fietsen! Inmiddels zijn de maatregelen versoepelt en kunnen we gelukkig de clubritten weer opstarten.

Wat kun je zelf doen?

Volg de voorzorgsmaatregelen van het RIVM op: was je handen regelmatig, hoest/nies in de binnenkant van je elleboog, gebruik een papieren zakdoek en schud geen handen.

NTFU blijft ontwikkelingen volgen

De komende periode blijven we in contact met de instanties om ons te laten informeren. Zodra ons advies naar onze aangesloten verenigingen, tochtorganisatoren en/of fietsers wijzigt, brengen we je daarvan via dit bericht en sociale media van op de hoogte.

NTFU volgt adviezen NOC*NSF

De NTFU volgt in het kader van de ontwikkelingen rondom het coronavirus de adviezen van sportkoepel NOC*NSF op. Zij staan in contact met de Nederlandse overheid en het RIVM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *