Tandemtocht 15 juni 2019

on
37ste Tandemtocht Rotary Krimpenerwaard-west

Rotaryclub Krimpenerwaard-west organiseert 15 juni 2019 voor de 37ste keer een tandemtocht voor visueel beperkten. Het kan geen toeval zijn dat hierbij ook Waardrenners betrokken zijn. Jaap van der Laan is elk jaar degene die de tocht uitzet en Marianne van der Bas is voorzitter van het Rotary Tandemtocht Team. Beide Waardrenners rijden zelf ook al meer dan 20 jaar mee als voor- en achterrijder.

Leden van de Rotaryclub verrichten alle hand- en spandiensten tijdens de tocht en sommigen rijden mee als voorrijder op een tandem. Ook uit onze club hebben zich daar vrijwilligers voor aangemeld. De tocht is ongeveer 42 km lang, maar neemt de hele dag in beslag. Rotarians zorgen met hun partners voor de lunch en een broodmaaltijd na afloop. Een ook onder Waardrenners bekende “Visboer” sponsorde jarenlang deze tocht met Hollandse Nieuwe waardoor deze tandemtocht door de deelnemers wordt aangeduid met de illustere naam “Haringtocht” .

De tocht start altijd om half elf in Het Bastion in Schoonhoven en loopt dit keer over de dijk tot in Krimpen aan de Lek.  Daarna via Berkenwoude naar Schoonhoven terug. Er doen dit jaar 64 tandems mee. Alvast een voorproefje? Kijk hieronder naar een verslag van de Tandemtocht 2018.

Tandemtocht 2018

Kijk ook op de website van de Rotaryclub Krimpenerwaard-west.

Wilt U dit geweldige evenement Sponsoren? Download Informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *